recepten; focaccia

Recepten; focaccia; zo heerlijk en toch eenvoudig te maken. Kneed 500 gram meel, 300 ml water en gist, rol het wat uit, en laat het rijzen. Als het eenmaal gerezen is kun je vervolgens wat deukjes in het deeg drukken en alle ingrediënten er overheen verspreiden. Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet een bakje water in de op 220 graden voorverwarmde oven zodat het bakproces goed verloopt. Zet de focaccia in de 220 graden warme oven en stel de temperatuur meteen terug naar 180 graden. Na ongeveer een half uur is je focaccia klaar waarna je heerlijk kunt genieten van je eigen creatie. En de ingrediënten? Je kunt het zo gek niet verzinnen of het past er op, zoals olijven, tomaten, artisjokharten. Maar ook verkruimelde kaas, of zaden kun je gebruiken.

Eet smakelijk!

Stein Keuken keukens Recepten focaccia