…de familie Brouwers-Berends

“We hebben een mooie, moderne keuken gekocht bij Stein Keuken,” vertelt Chantal Berends. “We zijn er ontzettend blij mee. Dagelijks staan we met veel plezier te koken.”

Zowel Chantal als haar man Jeroen Brouwers en de kinderen Dominique (16) en Raoul (12) zijn elke dag in de keuken te vinden. “We zijn culinair ingesteld. Meestal koken we iedere dag, soms voor twee dagen tegelijk. Ikzelf heb deels een Indische achtergrond, dus Indische gerechten komen geregeld op tafel. We maken weleens gebruik van receptuur, maar soms is het ook ‘een beetje van dit en een beetje van dat’, precies zoals onze oma’s deden. Onze oudste zoon begint gezellig mee te doen en de jongste bakt vooral eieren,” lacht Chantal.

Ruimte, gemak en uitstraling. Daar draait het om in deze keuken. Het is een prachtige witte hoogglans keuken in combinatie met hout en rvs. “De keuken heeft daardoor een strakke maar ook warme uitstraling. Jeroen en ik houden van design, maar het liefst in combinatie met natuurlijke materialen zodat de inrichting niet kil en afstandelijk wordt. Daarin zijn we geslaagd. De keuken is uitnodigend. Als één van ons aan het kokkerellen is, gebeurt het nog weleens dat vrienden of familie er gezellig bij komen staan met een wijntje in de hand. Of ze nemen even plaats op het verlaagde gedeelte.”

De keuken is voorzien van alle gemakken en nieuwe snufjes. Maar in plaats van de gebruikelijke vier of vijf gaspitten, hebben Chantal en Jeroen bewust gekozen voor drie geïntegreerde pitten. “Zeer tot onze tevredenheid. Ze staan op ruime afstand van elkaar, waardoor grote pannen erop kunnen staan. Meer pitten zijn gewoon niet nodig. Wel maken we tevens graag gebruik van de oven.”

Chantal is zeer te spreken over de manier waarop Stein Keuken de keuken heeft ontworpen, uitgebreid en geïnstalleerd. “Gertruud Kerkhof van Stein Keuken heeft goed met ons meegedacht. Onze wensen zijn uitstekend vertaald en ook de installatie en afwerking zijn prima verlopen. Alles was tot in detail afgestemd en niets was hen te veel.”